A jó házikenyér összetevői: liszt, élesztő, víz és pici só...Ennél több nem kell.
2011. november 20., vasárnap
Újra egy kis kenyérre kenhető finomság!
Májkrém házilag:
1 kg csirkemáj
kakukkfű
só
bors
A májat ( én nagyon szeretem, de nyersen a hideg is kiráz tőle, így én úgy ahogy van, egészben, szívvel együtt) pici zsiradékon felteszem sülni a gázra, a borsot kakukkfüvet ráteszem és készre sütöm végül sózom. Mikor kihűlt egy kicsit, feldarabolom. Így is lehet kenyér mellé fogyasztani, de ha májkrémet szeretnénk, akkor egyszerűen össze kell turmixolni és ha a máj kívánja, akkor még lehet hozzá adni némi zsiradékot. (Természetesen a csirkezsír a legjobb, de ez helyettesíthető mással is, ha épp nincs kéznél.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése