2011. szeptember 13., kedd

Vízen vagy vízben kullogó esetleg kútban kelt

Pár napja lapozgattam a régi praktikákat és rátaláltam erre a receptre. Közben kikérdeztem nagymamát is, ő is ismerte, bár sosem sütötte! Nekem azonban rögtön felcsillant a szemem! Ezt muszáj elkészítenem. Szóval most egy nagy fazék vízben ül a kullogóm és érdeklődve várom, hogy vajon feljön e a víz tetejére! :) Itt a recept. A lisztmennyiségen én változtattam, mert nekem nagyon híg lett, pedig egyik hozzávaló sem volt meleg, maximum langyos. Az eredeti szerint 30 dkg liszt kell hozzá, de szerintem legalább 50 dkg 3 dkg élesztő 2.5 dl tejföl 2.5 dl langyos mangalicazsír 1 kk só én tettem a tésztába 2 csomag vanillincukrot 1 citrom héja és egy fél leve 50 dkg cukor, ebben kell majd megforgatni a tésztát. A lisztet, sót, vanilincukrot összekeverem, beleütöm a tojásokat , az tejfölbe eldolgozom az élesztőt majd a tálba öntöm ezt is, hozzáadom a zsírt és szép simára gyúrom. Egy konyharuhát bezsírozok és beleteszem a tésztát, batyut kötök belőle, majd egy nagy fazék/vödör szobahőmérsékletű vízbe teszem és várom hogy felkullogjon a víz felszínére....:) Szóval most várok...Lesznek fotók is! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése