2011. március 19., szombat

Kefíres lángos

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl kefír
2-3 ek tejföl
1 ek só - ízlés szerint módosítható :)
csipet cukor - elhagyható
2 dl tej

A lisztet egy tálba szitálom, beleszórom a sót, jól összekeverem, majd a közepébe mélyedést készítek amibe beleteszem az élesztőt, és ráöntöm a langyos tejet. Pár perc után hozzáadom a kefírt és a tejfölt, majd jó alaposan összedogozom. Fél óra pihenés után tetszőleges vastagságúra nyújtom - kb ujjnyi vastagra - és feldarabolom. kb 10 percet pihenni hagyom, majd forró olajban kisütöm. Leginkább azért jó ez a recept, mert a tészta egyáltalán nem szívja fel az olajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése