2011. március 27., vasárnap

Édes zsemlék



Hozzávalók:

500 g fehér liszt
25 g friss élesztő
100 g cukor / kevesebb is lehet és persze más édesítővel is helyettesíthető
2,5 dl langyos víz + tej
175 g olvasztott vaj
2 tojás
fél kávéskanál só
tetszés szerint aszalt gyümölcs, én líciumot tettem bele

Az élesztőt feloldom a folyadékban, majd beleteszem a tojást és az olvasztott vajat és összekeverem, majd a szárazanyaghoz adom és jól összedolgozom! Meleg helyen kétszeresére kelesztem, majd tetszőleges nagyságú zsömléket készítek belőle, (én 12 db-ot csináltam)és a sütőlapra helyezem őket és ismét hagyom kelni úgy jó 10 percig.

Légkeveréses sütőben 180-200 fokon nagyjából 12-15 percig sütöm. Melegen a legfinomabb. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése