Hozzávalók:
80 dkg fehér liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kocka friss élesztő
2-3 teáskanál só, ízlés szerint
kb 2,5-3 dl víz- menet közben látszik mennyi kell belőle
1 közepes szem főtt krumpli
1 fej felaprított vöröshagyma
A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt és 20 percet pihentetem, addig összeöntöm a több i hozzávalót, majd a 20 perc letelte után összedolgozom az élesztővel, dagasztásnál egy kis olajat is teszek hozzá. Addig pihentetem, míg a kétszeresére nem nő.Majd ezután formázom, tepsibe teszem és még így is pihentetem egy kicsit. (20-30 percet)
180-200 fokon sütöm, míg szép piros nem lesz. Miután kivettem, megkenem vízzel, hogy a teteje megpuhuljon.
Finom lett nagyon, csak én kicsit sok vízzel dolgoztam és picit lágy lett a tésztám. Legközelebb kevesebb folyadékot használok.
Ezt most nagyjából hasra ütés alapján készítettem.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése