A jó házikenyér összetevői: liszt, élesztő, víz és pici só...Ennél több nem kell.
2011. december 13., kedd
Egy friss recept: Baconös batyuk
1kg liszt
3dkg élesztő
6dl tej
1 evőkanál tyúkzsír
1 teáskanál só
Ezekből tésztát készítek, majd pihenni hagyom körülbelül fél órát.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket:
500g kockázott bacon
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 fej gomba
2-3 db sült paprika az ősszel eltett adagból
1 doboz tejföl
1 ek ecetes torma
1 ek mustár
petrezselyem levél
bors
A bacont zsírjára sütöm, rádobom a felvágott hagymát és fokhagymát végül a gombát úgy 1 percre. A végén ráöntöm a tejfölös öntetet.
A tésztából jó (2) tenyérnyi korongokat formázok, rápakolok egy adag tölteléket és batyut készítek belőle. Ezt addig folytatom, míg minden el nem fogy. :)
181-200 fokon, légkeveréses sütőben, nagyjából 20-25 perc alatt megsül, de vigyázzunk, hogy ha kifolyik kicsit a töltelék leve, nehogy odaégjen. ;)
Jó étvágyat hozzá! Finom lett! :D
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése