A jó házikenyér összetevői: liszt, élesztő, víz és pici só...Ennél több nem kell.
2013. január 24., csütörtök
Töpörtyűs pogi, saját recept:)
50 dkg liszt
40 dkg darált töpörtyű (alja)
10-15 dkg reszelt sajt
2 dkg élesztő
2,5-3 dl vz
1 tojás
1 csapott evőkanál só
2 evőkanál tejföl
(szükség esetén 2 evőkanál zsír)
A vízbe teszem az élesztőt, majd a lisztet összekeverem a sóval és a töpörtyűvel majd hozzáadom a sajtot, utána a tojást, tejfölt és az élesztős vizet. Ha száraznak tűnik a tésztánk, akkor lehet még hozzáadni két evőkanál zsírt is. Jól összegyúrom és félreteszem pihenni, kb. 1 órára. Amikor megkelt, a tésztát kinyújtom, majd hajtogatom, ezt 3x ismétlem és ismét pihenni hagyom 15 percet. Utána kinyújtom úgy jó 1 ujjnyi vastagra, kiszaggatom és az előmelegített sütőbe teszem!:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése