A jó házikenyér összetevői: liszt, élesztő, víz és pici só...Ennél több nem kell.
2011. november 20., vasárnap
Újra egy kis kenyérre kenhető finomság!
Májkrém házilag:
1 kg csirkemáj
kakukkfű
só
bors
A májat ( én nagyon szeretem, de nyersen a hideg is kiráz tőle, így én úgy ahogy van, egészben, szívvel együtt) pici zsiradékon felteszem sülni a gázra, a borsot kakukkfüvet ráteszem és készre sütöm végül sózom. Mikor kihűlt egy kicsit, feldarabolom. Így is lehet kenyér mellé fogyasztani, de ha májkrémet szeretnénk, akkor egyszerűen össze kell turmixolni és ha a máj kívánja, akkor még lehet hozzá adni némi zsiradékot. (Természetesen a csirkezsír a legjobb, de ez helyettesíthető mással is, ha épp nincs kéznél.)
2011. november 19., szombat
Egy nagyon finom kis kenyér készül!
Jó rég nem hoztam új receptet, de mostanában nem is nagyon sütöttem a sima kenyéren kívül semmi más, de most itt van egy kis különlegesség ínyenceknek! ;)
1 kg liszt
40 g élesztő
1 csapott ek só
6 dl víz
2 evőkanál csirkezsír/kacsa/liba
1 szál póréhagyma
2-3 db sült paprika (én olívaolajban tettem el a nyáron fokhagymával és rozmaringágakkal)
A lisztet összekeverem a sóval és a póréhagymával, majd kis mélyedést csinálok bele és beleteszem az élesztőt, majd beleöntöm a vizet és pár percre állni hagyom, hozzáadom a zsírt is. Kb 10 perc pihenés után beleteszem az apróra vágott paprikát is és jól összedolgozom és kb 1 órára meleg helyre teszem kelni. Amikor megkelt, még egyszer átgyúrom, majd zsírpapírra bélelt sütőlapra teszem és kb 45 perc alatt 200 fokos sütőben készre sütöm!
Vigyázat, nem lehet abbahagyni!!!:D
Képek később....
Képekre már nem volt idő, olyan gyorsan elfogyott....;)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)