2011. november 20., vasárnap

Újra egy kis kenyérre kenhető finomság!

Májkrém házilag: 1 kg csirkemáj kakukkfű só bors A májat ( én nagyon szeretem, de nyersen a hideg is kiráz tőle, így én úgy ahogy van, egészben, szívvel együtt) pici zsiradékon felteszem sülni a gázra, a borsot kakukkfüvet ráteszem és készre sütöm végül sózom. Mikor kihűlt egy kicsit, feldarabolom. Így is lehet kenyér mellé fogyasztani, de ha májkrémet szeretnénk, akkor egyszerűen össze kell turmixolni és ha a máj kívánja, akkor még lehet hozzá adni némi zsiradékot. (Természetesen a csirkezsír a legjobb, de ez helyettesíthető mással is, ha épp nincs kéznél.)

2011. november 19., szombat

Egy nagyon finom kis kenyér készül!

Jó rég nem hoztam új receptet, de mostanában nem is nagyon sütöttem a sima kenyéren kívül semmi más, de most itt van egy kis különlegesség ínyenceknek! ;) 1 kg liszt 40 g élesztő 1 csapott ek só 6 dl víz 2 evőkanál csirkezsír/kacsa/liba 1 szál póréhagyma 2-3 db sült paprika (én olívaolajban tettem el a nyáron fokhagymával és rozmaringágakkal) A lisztet összekeverem a sóval és a póréhagymával, majd kis mélyedést csinálok bele és beleteszem az élesztőt, majd beleöntöm a vizet és pár percre állni hagyom, hozzáadom a zsírt is. Kb 10 perc pihenés után beleteszem az apróra vágott paprikát is és jól összedolgozom és kb 1 órára meleg helyre teszem kelni. Amikor megkelt, még egyszer átgyúrom, majd zsírpapírra bélelt sütőlapra teszem és kb 45 perc alatt 200 fokos sütőben készre sütöm! Vigyázat, nem lehet abbahagyni!!!:D Képek később.... Képekre már nem volt idő, olyan gyorsan elfogyott....;)